Photo moments
pict0961.jpg
VMU RC
MAIN menu
VMU RC support projects
Banner
Lietuvos Flora ir Fauna
Banner
Lietuvos piliakalnių diplomas
VDU RK Sponsors
Banner
Vytauto Didžiojo Universitetas
Flag Counter
Free counters!
 VDU RK skelbimų lenta :: Einamieji reikalai
Welcome Guest   [Login]
Post Reply « StartPrev12345678910NextEnd »
 Subject :Re:Re:Contest logeriai.. 05-06-2017 22:16:46 
Augis (LY4K)
Patyręs
Joined: 05-09-2009 14:27:47
Posts: 173
Location: Kaunas

Niekais užsiiminėja ir tiek.
Na, jei mano radija būtų ICOM iš tų išvardintų, tai gal ir nieko nesakyčiau.
O dabar gal geriau savo senas kliurkas taisytų, jei nėr kas veikt.
Pvz, yra tipinis MINITESTCW kontestas su daug turų.
Po kiekvieno turo turėtų išsivalyti Dupe Sheet qso sąrašas, bet taip nėra.
Tiesa, sąrašas pasikeičia, bet tik po qso įloginimo naujame ture.



[Vytenis (LY2KZ) 05-06-2017 09:19:20]:

Jau mėnuo, kaip N1MM pasirodė nauja įdomi funkcija, bet toli gražu ne visiems aparatams tie kas turi naująjį IC-7300, IC-7850, IC-7600 ir IC7610, gali pasibandyti integruotą spektroskopą.

IP Logged
73, Augis /LY4K/
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 05-06-2017 14:48:12 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 

Dėl WAL udc. Ir šioje vietoje aš pasimoviau :-)

Ne, šalinti konestams kito būdo ir aš nežinau.

IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 05-06-2017 14:36:43 
Augis (LY4K)
Patyręs
Joined: 05-09-2009 14:27:47
Posts: 173
Location: Kaunas

Dėl WAL udc failo.
Konteso metu nebėra kada aiškintis kas ir dėl ko neveikia programoj.
Tą siūlau padaryti prieš renginį. Ypač, jei naudojate mėgėjiškus UDC darbelius.
Man nepavyko sumodeliuoti situacijos, kad programa nepriimtų QSO.
Spėju, vyrai, pamiršot nurodyti sec failą? :-)

Tiesa, G4OGB WAL UDC failas tikrai nerodu dupų.
WAL kontestui patariu naudotis VDU rk svetainės failų archyvu.

Klausimas žinovams.
Gal yra paprastas metodas išmesti blogai veikiantį kontestą iš N1MM kontestų sąrašo,
kuris yra "New log in date base"?
Aš žinau tik vieną būdą tai padaryti - tiesiogiai koreguojant SQL duomenų bazę.
Tačiau kur lieka "sec" duomenys, man kolkas nepavyko išsiaiškinti.

n1mm sec file

IP Logged
73, Augis /LY4K/
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 05-06-2017 09:19:20 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 

Jau mėnuo, kaip N1MM pasirodė nauja įdomi funkcija, bet toli gražu ne visiems aparatams. tie kas turi naująjį IC-7300, IC-7850, IC-7600 ir IC7610, gali pasibandyti integruotą spektroskopą.

Kaip tai atrodo, nuotraukose galima pamatyti http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php?page=Icom+Spectrum+Display#The_Spectrum_Display_Window

Per LP-PAN galima pajungti ir prie K3 ar kitų su LP-PAN suderinamų transiverių, planuojama palaikyti dar keletas papildomų modelių.

Ar jis neužmuštų DX ryšio dvasios likučių, ar būtų tinkamas ir mėgiamas contest įrankis dar nežinau, bet išbandyti norėčiau.

IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 17-04-2017 08:15:50 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 

Hmm... Šiandien pabandžiau su naujai sukurtu logu ir viskas OK. Kas ten užvakar buvo, dabar jau mįslė ir paslaptis.

Irgi pribėgdamas, bet SSB+CW. 83 QSO

IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 17-04-2017 07:00:44 
Bronius (LY5O)
Aktyvus
Joined: 02-10-2009 20:10:19
Posts: 16
Location
N1MM pereina į AGN, jei neteisingai priėmei jų "skverą".  Kol neįrašai egzistuojančio, tai ir nelogina, vis klausinėja Laughing.
HOLLYLANDe pribėgdamas  pritelegrafijau apie 70 QSO.
73, Bronius
IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 15-04-2017 15:01:19 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 

Jei kas dirbate Holyland, ar viskas gerai su n1mm programa? Man kažkodėl nelabai.  Gale ryšio ESM neišmeta F3-TU frazės, o bando F8 - Again. Taip pat nenori priimti kai kurių Area daugiklių: F15RH, F10HD, F16RH.... Jei tuomet registruoji su Alt-Enter, ryšį įregistruoja, bet daugiklio neįrašo.

P.S. ES Open udc n1mm puslapyje jau pataisytas. tnx ly2sa

IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 21-03-2017 14:15:49 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 

Sugalvojau padaryti tai, ko iki šiol turbūt nebandė dar nei vienas N1MM  naudotojas - sukurti tamsių spalvų skin'ą. Radau, kad šioje srityje programa dar turi įvairių "kabliukų'. Dalį jų jau išsprendėm su Tomu N1MM ir jie bus pataisyti šiandieniniame programos atnaujinime, dalis dar liks sekenčioms savaitėms. O gavosi štai kas:

http://www.qrz.lt/ly2kz/skins/LY5T_Grey_v1.jpg

http://www.qrz.lt/ly2kz/skins/LY5T_Blue_v1.JPG

http://www.qrz.lt/ly2kz/skins/LY5T_Green_v1.jpg

Pačius skin'us galima rasti  https://groups.yahoo.com/neo/groups/N1MMLoggerplus/files/Skins%20Developed%20by%20N1MM%2B%20Users/ jei tik čia pateksite.

Kiek gavau atsiliepimų, jie labai pozityvūs. Kam smalsu, patinka, naudokite, modifikuokite pagal savo skonį.

IP Logged
Last Edited On: 21-03-2017 14:16:56 By Vytenis (LY2KZ) for the Reason
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 14-11-2016 17:21:06 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 

Visur visiems ir visada tvirtindavau, kad CW perdavimui iš PC į transiverį reikia arba WinKey tipo įrenginio arba atskiro kabelio. Per tą patį kabelį kaip ir CAT nieko neišeis. Nėra tai absoliuti teisybė.

Jei pažiūrėsite į pvz. TS590 CAT comandas rasite KY komandą. Jos tiesiogiai N1MM nepalaiko, bet galima panaudoti per makrosus. Pavyzdžiui F1 CQ, {CAT1ASC KY CQ LY5T LY5T;} šiuo būdu CW turėtų eiti per tą patį kanalą kaip ir CAT.

Tiesiogiai šis metodas nėra palaikomas ir reklamuojamas, nes turi trūkumų:

  • nesireguliuos greitis iš klaviatūros
  • negalėsite nutraukti siuntimo su ESC
  • Neveiks Auto CQ
  • Perduodamų simbolių skaičius ribotas (23?)
  • Kiekvienam F klavišui galima priskirti tik vieną makrosą
  • Neveiks tarpų korekcijos kaip ~
  • Neveiks pataisyto šaukinio išsiuntimas
  • Neveiks laisvo teksto siuntimas iš klaviatūros

Kam šie apribojimai nėra svarbūs, galite sumažinti kabelių skaičių shack'e 1 vienetu.

Šį metodą palaiko ir kitos programos, pvz. TR4W, tačiau ne visi transiveriai.

IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 27-10-2016 15:58:56 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 
Vienas iš N1MM+ autorių ir JAV contest grandas Steve, N2IC primena ir siūlo

" CW varžybose skimeriai spotinimą padarė praktiškai nereikalingą, bet SSB varžybose padėtis visiškai kitokia: nėra SSB skimerių ir visi spotai turi būt inicijuoti rankiniu būdu. N1MM programa turi gerą funkciją "Spot all S&P QSOs" t.y. spotnimas visų paieškoje padarytų QSO. Ši funkcija yra Config meniu. Ir nereikia pergyventi, kad tai perkraus galbūt jūsų lėtą tinklą: ši funkcija nespotins stočių, jei jos jau yra spotintos t.y. yra BandMape. Bus spotinamos tik tos stotys, kurios surastos senu geru didelės rankenos sukimo būdu"

IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 14-08-2016 22:38:13 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 
Klaida aptikta. Būdinga tik wae. Bus ištaisyta antradienį.
IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 14-08-2016 20:12:42 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 
Ar pas jus irgi N1MM UA9 kryptį bandmape ir Available languose grodo 331° ?
IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 09-08-2016 18:51:05 
Saulius (LY5W)
Patyręs
Joined: 19-01-2010 15:05:12
Posts: 1,324
Location: Kažkur žemyn upe, palei Nemuną
Ir vėl.
Popietė. Norėjau "pracheckinti" cndx, jungiu N1MM, rodo naują versiją. Bandau atnaujinti, apsauga neleidžia. N1MM vėl kažkur dingo,.....
Vyteni gelbėk
IP Logged
B-)
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 09-08-2016 18:09:39 
Vidas (LY2SA)
Patyręs
Joined: 24-01-2012 18:52:14
Posts: 412
Location
Atnaujinta (N1MM+ ver. 1.0.5849):
9. Added additional F-keys to MorseRunner support. Requires this
version of N1MM+ and version 1.68.1+ of MorseRunner, available in
the Additional Support Files area. (Many) (Coded by N2IC)

Jau geriau, bet vis vien neveikia F5, Esc. Enter gali spausti tik pilnai suvedęs šaukinį.
Gal dar patobulins.

Vidas LY2SA
IP Logged
Quote
 Subject :Re:Re:Contest logeriai.. 09-08-2016 10:34:30 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 

Ko gero esmė čia galimybė simuliuoti SO2R.
Jei SO1R, tada taip, užtenka MR.



[Vidas (LY2SA) 05-08-2016 18:47:43]:

Tai kad neveikia F5, F6, F7, F8 ir dar ten kažkas ne taip.
Aplamai, treniruotėms pilnai užtenka "gryno" Morse Runner.

Vidas
IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 06-08-2016 09:41:57 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 
>; and Enter (for ESM) are also implemented.
>
>F6, F7 and F8 are not yet implemented between N1MM+ and MorseRunner 1.68+ .
>
>Something to add to my "to do" list.
>
>73,
>Steve, N2IC
IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 05-08-2016 18:47:43 
Vidas (LY2SA)
Patyręs
Joined: 24-01-2012 18:52:14
Posts: 412
Location
Tai kad neveikia F5, F6, F7, F8 ir dar ten kažkas ne taip.
Aplamai, treniruotėms pilnai užtenka "gryno" Morse Runner.

Vidas
IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 04-08-2016 18:29:23 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 
Ne. Aš instaliavau, netgi tiesiog įkėliau į C:\Program files\Afreet\... šalia jau esančios to pačio autoriaus Hamcap programos. Tas "Additional files..." yra vieta iš kur reiktų parsisiųsdinti modifikuotą programos versiją http://n1mm.hamdocs.com/tiki-list_file_gallery.php?galleryId=5
Vakar išsibandžiau. Viskas smagiai veikia.
Senąją versiją prieš tai pašalinau.
IP Logged
Last Edited On: 04-08-2016 18:30:05 By Vytenis (LY2KZ) for the Reason
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 04-08-2016 17:42:28 
Vidas (LY2SA)
Patyręs
Joined: 24-01-2012 18:52:14
Posts: 412
Location
Ar teisingai suprantu: MorseRunner programą reikia instaliuoti ne bet kur, bet būtent N1MM+ subdirektorijoje "SupportFiles" ?
11. Added MorseRunner Mode checkbox in Configurer->Other. This works in
conjunction with the new version of MorseRunner in the N1MM+ Files,
Additional Support Files area.

Vidas
IP Logged
Quote
 Subject :Re:Contest logeriai.. 03-08-2016 17:49:43 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
Joined: 25-10-2010 17:42:30
Posts: 972
Location: Kažkur Dzūkijoj
 
Pradedant paskutiniąje N1MM versija v.1.0.5831, N1MM programoje labai supaprastinta jos integravimas su MorseRuner. Auto HotKey daugiau nereikalingas.Tam Configurer-Other yra atskira varna, kurią reikia uždėti, o taip pat parsisiųsdinti MorseRuner 1.68+ versiją iš http://n1mm.hamdocs.com/tiki-download_file.php?fileId=3104
Taip pat galima simuliuoti ir SO2R.
Be pačios programos pridedamas ir išsamus Readme failas su konfigūravimo ir naudojimo nustatymais. Dalis jo čia:


INSTALLATION

- Create a folder for each instance of MorseRunner. If you are simulation 1 radio, you will
need one instance of MorseRunner. For 2 radios (SO2R) you will need two instances of
MorseRunner, each feeding their own soundcard. Copy MR.zip into each folder. Unzip MR.zip. Make
changes to MorseRunner.ini as described below.

CONFIGURATION

In MorseRunner.ini, for each MorseRunner instance:

In the [Station] section, enter the radio number of the MorseRunner instance that will match the
radio number in N1MM+. In N1MM+, the left radio is "1" and the right radio is "2".

In the [Station] section, you can change the volume of the monitor audio that you are sending by
editing the SelfMonVolume. A level of -130 provides complete muting of your sent CW monitor. Start with a
level around -40 to hear your sent CW.

In the [System] section, enter the SoundDevice number. The computer default sound card is always -1.
For non-default sound cards, you will have to experiment, beginning with 0. The maximum SoundDevice number is
the (number of installed sound cards - 1). So, if you have 2 sound cards, try 0 and 1 for the SoundDevice
number of the non-default sound card.

Start each of the MorseRunner instances by double-clicking on MorseRunner.exe.

Start N1MM+. Make sure each of the N1MM+ Entry Windows is in Run mode, the mode is set to CW, and you
have your CW keyer configured in N1MM+, just like you are operating a "real" contest.

Set the MorseRunner CW speed to the same speed as the N1MM+ CW speed.

If you later need to make changes to MorseRunner.ini, you will need to exit MorseRunner, make the .ini
changes, and restart MorseRunner.

Jei kam reiks pagalbos įdiegiant, konfigūruojant programą, sakykit.

IP Logged
Last Edited On: 03-08-2016 17:50:39 By Vytenis (LY2KZ) for the Reason
Quote
Post Reply « StartPrev12345678910NextEnd »
Page # 


Powered by ccBoard