Home VDU RK Forumas Einamieji reikalai Re:TS-590 jautrumas
Foto akimirkos
VDU RK
Pagrindinis Meniu
VDU RK remia projektus
Reklaminis skydelis
Lietuvos Flora ir Fauna
Reklaminis skydelis
Lietuvos piliakalnių diplomas
Klubo Rėmėjai
Reklaminis skydelis
Vytauto Didžiojo Universitetas
Flag Counter
Free counters!
 VDU RK skelbimų lenta :: Einamieji reikalai
Sveiki Svečias   [Prisijungti]
Atsakyti « PradžiaAnkstesnis1234567SekantisPabaiga »
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 31-05-2012 12:44:19 
LY2SA

Svečias

Pas mane 1.06. Vizualiai to "spike" nepastebiu. Bet gal ir neina pastebėti, kol nesuveikia PA apsauga?

Vidas LY2SA

 

IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 31-05-2012 10:47:45 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
prisijungęs: 25-10-2010 17:42:30
Pranešimų: 1,344
Vieta: Kažkur Dzūkijoj
 
Vistik, galvoju, būtų įdomu pasižiūrėti signalo formą osciloskope. Tie patys vokiečiai rašo, kad firmware atnaujinimas nepadėjo:

The latest version is 1.06, so I upgraded it to see if the power spike were still present. Upgrading the firmware on the TS-590 is quite easy and after some minutes everything was done. But … the power spike was still there.
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 31-05-2012 00:46:04 
Algis (LY7M)
Patyręs
prisijungęs: 03-03-2011 20:03:55
Pranešimų: 256
Vieta: kazkur prie Anyksciu

Pilnai Vyteni gali buti,paskutineje versijoje tas dalykas pasalintas.

IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 30-05-2012 14:31:22 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
prisijungęs: 25-10-2010 17:42:30
Pranešimų: 1,344
Vieta: Kažkur Dzūkijoj
 
Dar vienas įdomus skaitymukas http://5tx.de/?p=887
Ar gali čia aprašytas galingumo šuolis pirmosiomis siuntimo milisekundėmis būti dažnų mūsų PA apsaugų sudirbimo priežastimi?
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 29-05-2012 09:14:44 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
prisijungęs: 25-10-2010 17:42:30
Pranešimų: 1,344
Vieta: Kažkur Dzūkijoj
 
Dar apie TS-590.
Vienas dalykėlis per wpx truputį erzino, truputį vargino. Savęs prasiklausymo lygis lyginant su didžiąja dauguma priimamų signalų buvo didesnis keliomis dešimtimis dB. Dirbant ilgą laiką ausis papildomai varginama šimtus kartų adaptuojantis tarp tylių ir stiprių signalų. Mažų mažiausiai tai nėra komfortiška, o ilgiau padirbus prisideda papildomas smegeninės nuovargis.
Atsakymą, kurio ieškojau dar varžybų metu radau TS-590 manuale, 56psl.

"The CW transmission signal can not be monitored using the TX monitor function. Use the TX sidetone function to monitor CW transmissions  (Menu Nos. 04 and 34)"

Mano nuomone, defaultinę 04 meniu punkto vertę "4" reiktų pamažinti iki "3" arba "2". Optimalus lygis turėtų būti tas, kuriuo girdima didžioji dalis eterio.

IMHO
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 25-04-2012 14:25:09 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
prisijungęs: 25-10-2010 17:42:30
Pranešimų: 1,344
Vieta: Kažkur Dzūkijoj
 
Kad mokėčiau, kiek pakeisčiau temos pavadinimą. Nukrypom nuo jo.

http://docs.win-test.com/wiki/Interfaces apatinę schemutę, kurią padaryti trunka 1 valandą naudoja K3LR Multi/Multi, KL7RA ir dar nežinia kiek kitų kontestinių stočių.
Verta pabandyti.
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 24-04-2012 21:00:08 
ly2kz

Svečias

Žinoma, kad tik  microHAMo dėka. Jis iškelia visą komutavimą už kompiuterio ribų. Kompiuterio procesoriui nereikia laukti jokių pertraukimų, nėra jam jokio krūvio.

Jei pavyktų visą audio paleisti vien per USB (ausinės ir mikrofonas šiuo atveju būtų pajungta prie kompiuterio) tada didesnis ar mažesnis uždelsimas tikrai atsirastų

IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 24-04-2012 20:49:16 
Vidas (LY2SA)
Patyręs
prisijungęs: 24-01-2012 18:52:14
Pranešimų: 592
Vieta

Nustebau, kad per USB gali būti ženklus  suvėlinimas !? Pas mane absoliučiai jokio suvėlinimo nėra. Gal kad naudoju Microkeyer ir N1MM ?

Vidas LY2SA

IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 23-04-2012 20:44:17 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
prisijungęs: 25-10-2010 17:42:30
Pranešimų: 1,344
Vieta: Kažkur Dzūkijoj
 
Ačiū Vidai
Šį savaitgalį bandėm sukergti USB audio, WinTest ir TS-590. Naudojom ARUA-10 programą ir nesigavo. Gal tiesiog pagailo laiko, kurio turėjom žymiai mažiau nei laukiančių darbų. Manau dar grįšim prie šito. Įdomiausia išbandyti ar suvėlinimas per USB nėra perdidelis dirbti kontestuose.
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 23-04-2012 19:55:25 
Vidas (LY2SA)
Patyręs
prisijungęs: 24-01-2012 18:52:14
Pranešimų: 592
Vieta

Tęsiant temą apie TS-590, čia nuoroda apie TS-590 audio:

http://homepage.ntlworld.com/wadei/TS-590S_TECHNOTE_ssb_audio_handling_v1.0.pdf 

Vidas LY2SA

IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:Re:TS-590 jautrumas.. 05-04-2012 10:44:04 
Saulius (LY5W)
Patyręs
prisijungęs: 19-01-2010 15:05:12
Pranešimų: 2,011
Vieta: Kažkur žemyn upe, palei Nemuną

Deja šeimininko niekas neklausė. Įtariu kas ten prikišo nagus :)





[Algis (LY7M) 05-04-2012 09:49:25]:

Sauliau, naujame aparate yra dvi rankenos kurias galima sukinti ,tai AF ir RF,tada bus viskas OK.Kitas tegu sukineja seimininkas.

IP registruojamas
B-)
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 05-04-2012 09:39:05 
Algis (LY7M)
Patyręs
prisijungęs: 03-03-2011 20:03:55
Pranešimų: 256
Vieta: kazkur prie Anyksciu

Sauliau, naujame aparate yra dvi rankenos kurias galima sukinti ,tai AF ir RF,tada bus viskas OK.Kitas tegu sukineja seimininkas.

IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:Re:TS-590 jautrumas.. 03-04-2012 13:46:27 
Saulius (LY5W)
Patyręs
prisijungęs: 19-01-2010 15:05:12
Pranešimų: 2,011
Vieta: Kažkur žemyn upe, palei Nemuną

Net nežinau kaip čia išsireiškus. Noriu pasakyti tik tiek, kad kai visi išsivažinėjo į galą kontesto, tai teko pabaigti su tiek išsukinėtu aparatu, kad truksta žodžiu.

"NEMOKI P...T, NEREIKIA LYST".





[Vytenis (LY2KZ) 02-04-2012 19:04:26]:

Na taip, bet ~200EUR už iš esmės CW funkciją, kurią savo trcvr turiu beveik veltui... Ir taip trijose darbo vietose....  Nežinau.... Gal aš suvalkietis. Vis dar.
:-)
IP registruojamas
B-)
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 02-04-2012 18:54:06 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
prisijungęs: 25-10-2010 17:42:30
Pranešimų: 1,344
Vieta: Kažkur Dzūkijoj
 
Na taip, bet ~200EUR už iš esmės CW funkciją, kurią savo trcvr turiu beveik veltui... Ir taip trijose darbo vietose....  Nežinau.... Gal aš suvalkietis. Vis dar.
:-)
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:Re:TS-590 jautrumas.. 02-04-2012 18:25:50 
Vidas (LY2SA)
Patyręs
prisijungęs: 24-01-2012 18:52:14
Pranešimų: 592
Vieta

Vyteni, sutinku, kad MicroHam gan sudėtingas aparatas. Bet jo perprasti visiems nereikia. Užteks jį vieną kartą suderinti konkrečiam TRX ir kelioms logoinimo programoms ir viskas. Jūsų atveju tai, bus Win-Log, MixW, N1MM ir ,sakykim , TR4W. Atvažiuoja operatoriai į varžybas, įjungia MicroHam, paleidžia jo programą  ir paspaudžia norimos loginimo programos ikoną. Na, dar galima užfiksuoti TX ir RX potenciometrų padėtis priekinėje MicroHam panelėje, kad chebra nenusukiotų kur nereikia. Ir viskas.

Vidas LY2SA





Taip, Vidai, Vieną egzempliorių ir mes turime. Sutinku, kad tai labai funkcionalus dalykas. Tačiau mūsų atvejis kiek ypatingas. Vienose varžybose dalyvauja vieni operatoriai, kitose kiti. Vieni geriau perpratę microHAM, kiti blogiau.
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 02-04-2012 08:11:56 
Gintaras (LY5Y)
Patyręs
prisijungęs: 07-05-2013 20:52:30
Pranešimų: 101
Vieta: Kaunas

kadangi kompai jau kaip ir prasisaude... jau galima visuose kompuose sudelioti visus tris varijantus pajungimu su PC ..   cia vienas is varijantu... as irgi tik uz MikroKeyer II .... bet dabar  nera kaip isigyti dar poros...

 reikia tik viena zinoti kad su el. ir mag. laukais reikia kovoti .... ir visokiios " 2 tranziuku " schemutes pridarys tik bedos .... o tobulinant vis tiek prieinama prie panasaus i MikroHamo produkto... :)

reikia pabandyti pragalvoti ir sukonfiguruoti su tai , ka turime....

dabar yra problema su SSB signalo audio.... bandau spresti sita reikala...  reikia suvienodinti....

viena aisku tikrai.. TS-590 veikia tvarkingai .. reikia tiktai ismokti ji valdyti... na cia tik laiko klausimas...

LY5Y   Gin.

IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 01-04-2012 18:47:49 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
prisijungęs: 25-10-2010 17:42:30
Pranešimų: 1,344
Vieta: Kažkur Dzūkijoj
 
Taip, Vidai, Vieną egzempliorių ir mes turime. Sutinku, kad tai labai funkcionalus dalykas. Tačiau mūsų atvejis kiek ypatingas. Vienose varžybose dalyvauja vieni operatoriai, kitose kiti. Vieni geriau perpratę microHAM, kiti blogiau. Jį pajunginėti tenka visuomet. Darbo vietų -3. Antroje darbo vietoje - kitas "devaisas" su savais ypatumais. Trečioje - vėl kitoks sprendimas. Jei ir kas buvo žinota ir padaryta prieš kelis mėnesius - užsimiršta, susipainioja su kitų darbo vietų sprendimais ir t.t. Prieš varžybas laiko panašiai kaip studentui prieš egzaminą. Žodžiu...
Pagaliau mokėti dar po kelis šimtus USD už 2 vnt. microHAM - abejotinas biznis.

WinKey malonus, bet dar abejoju ar būtinas dalykas. Pas mane šita http://www.n0ss.net/lpt_keying_adapter.pdf schemutė ir dirba nepriekaištingai. Tiesa, daugiau 100W nesu naudojęs.
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:Re:Re:TS-590 jautrumas.. 01-04-2012 16:14:18 
Vidas (LY2SA)
Patyręs
prisijungęs: 24-01-2012 18:52:14
Pranešimų: 592
Vieta

Aš naudoju MicroKeyer II iš Microham'o. Išsisprendė visos problemos. Labai patiko jame intgruotas WinKeyeris, daugybė virtualių portų, visi įmanomi PTT užlaikymo varijantai. Turėdamas krūvą portų, užprogramavau dėžutę kelioms loginimo programoms: N1MM, TR4W, MixW ir CGlog. Ir viskas vienu šniūriuku iš PC. Galų gale baigėsi visokios nesamonės su AD "navodkėm".

Vidas LY2SA


Toks PTT/CW- SSB- DIGI blokelis būtų labai nesudėtingas, bet manau, kad jame reiktų dar  integruoti WinKeyerį.
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:Re:TS-590 jautrumas.. 01-04-2012 13:00:18 
Augis (LY4K)
Patyręs
prisijungęs: 05-09-2009 14:27:47
Pranešimų: 181
Vieta: Kaunas
Aš irgi balsuočiau už "programinę papūgą".
Su ja dirbti esu pabandęs ir spec. papūgos reikalingumo nepajutau.

Toks PTT/CW- SSB- DIGI blokelis būtų labai nesudėtingas, bet manau, kad jame reiktų dar  integruoti WinKeyerį.


[Vytenis (LY2KZ) 01-04-2012 12:47:57]:
- Tinkamo naudojant programines papūgas
- Tinkamo naudoti su CW/PTT/Paddle
- Nebrangaus, nes reikės 3 vnt.

IP registruojamas
73, Augis /LY4K/
Cituoti pranešimą
 Tema :Re:TS-590 jautrumas.. 01-04-2012 12:37:37 
Vytenis (LY2KZ)
Moderator
prisijungęs: 25-10-2010 17:42:30
Pranešimų: 1,344
Vieta: Kažkur Dzūkijoj
 
Taip, Vidai, žiūrinėjau ir tą puslapį. Žiūrinėju, nes galvojame kaip Valenčiūnuose geriau sujungti TS590 su PC. Šiuo metu visos darbo vietos jungiasi visiškai arba bent iš dalies skirtingai(RigExpert, MicroHam etc...). Jungiasi kiekvieną kartą prieš kontestą. Tiem visiem junginėjimam sugaištam daug laiko ir nervų, nes per ilgesnį laiką užsimiršta kas ir kaip buvo sujungta. Pagaliau ir poreikis kiek skirtingas: kartais SSB, kartais CW, o kartais MIX. Todėl ieškom sprendimo:
- Tinkamo naudojant programines papūgas
- Tinkamo naudoti su CW/PTT/Paddle
- Nebrangaus, nes reikės 3 vnt.
Galvoje sukasi keletas variantų, bet kuris geriausias dar nežinau.
IP registruojamas
Cituoti pranešimą
Atsakyti « PradžiaAnkstesnis1234567SekantisPabaiga »
Puslapis # 


Powered by ccBoard